fanfare

Onze jeugdwerking

Kerstfeestje was SUPER gaaf en lekker mmm ...

 

 

 

Berichtjes aan onze jeugd....

KERSTFEESTJE WOENSDAG 21 DECEMBER

 

Woensdag 21 december is er eindelijk het kerstfeestje of liever gezegd een bowling namiddag in Aartselaar.

We verwachten jullie om 15u15 aan zaal de Eendracht in Westrode. Na een plezante bowling krijgen jullie nog iets lekkers aangeboden in onze zaal. Jullie ouders kunnen jullie dan komen halen om 19u00 in zaal De Eendracht.

Voor meer informatie, kijk in je e-mail bus.

 

 

SLEEPOVER 5 NOVEMBER

Het was echt een mooi zicht met z'n allen in een grote kring in de zaal slapen.

Ook lekker gesmuld en enkele muziek stukken goed ingestudeerd! Indien iemand toffe foto's heeft, stuur ze ons zeker door.

 

Amaai, wat was het weer een drukke dag op zaterdag 19 maart, maar oh zo fantastisch in heel wat opzichten:

- 210 spaghetti eters op bezoek - ferm bedankt voor jullie inzet om familie en vrienden te mobiliseren!

- een leger aan helpers - wat een hulp van onze fanfare jeugd en ouders - dat doet ongelofelijk deugd en 't was ook nog plezant!

- optredens van Muzikalowe die heel erg gesmaakt werden door het publiek - proficiat aan Mo en haar muzikanten!

Enkele sfeerbeelden

IMG 0593

IMG 0595 

IMG 0597

IMG 0611

Jeugdkamp 2016 Hingene:

 

De dieren van het bos waren terecht boos en hebben er toch voor gezorgd dat het bos niet gekapt zal worden, zie hieronder de feestvreugde daaromtrent! 

Schone liedjes duren niet lang, helaas! 

Moe maar voldaan hopen we dat iedereen goed is thuisgekomen en vooral nog volop aan het nagenieten is in hun dromen.

                       

    
  hingene 2016
  
  
  Dank aan Mo en alle begeleiders !

 

 

Ho, ho, ho,

de Kerstman is dan wel al gepasseerd, nieuwejarekezoete staat nog voor de deur!

Met veel goede voornemens het nieuwe jaar starten is altijd goed, vooral wanneer deze muzikaal zijn ;-)

Daarom niet vergeten dat zaterdag 2 januari de koper lessen bij Mo alsook Muzikalowe hervatten.

Hopelijk hebben jullie je instrument wat bespeeld in de voorbije weken, want op zondag 10 januari is er een kort optreden voorzien tijdens de nieuwjaarsreceptie in onze zaal De Eendracht om 15u00.

We wensen ieder van jullie een prachtige start van het nieuwe jaar, een goede gezondheid en heel veel muzikaal plezier!

Petra, Koen en Koen.

Een van onze muzikanten van Muzikalowe, Staf Bertheloot, deed mee aan de KETNET-audities voor Kadenza
én hij werd hier ondersteund door zijn vrienden van Muzikalowe.
Een toffe TV-impressie vind je in bijgaand filmpje.

 

 

 

Kennismaking

Sinds enkele jaren is het bestuur van onze vereniging gestart met het opleiden van jong muzikaal talent. Reeds vanaf het eerste leerjaar worden ze op een speelse manier in contact gebracht met muziek tijdens de wekelijkse muziekinitiatie. Op het einde van het eerste jaar notenleer, kunnen deze jonge muzikanten in spé kiezen om een blaasinstrument te spelen of om drum- en percussielessen te volgen. Naast de individuele lessen worden er al gauw kleine samenspelgroepjes opgericht want het allerplezantste is zeker het samen muziek spelen.

Zo heeft de fanfare sinds 2013 jaar haar eigen jeugdband Muzikalowe die al verschillende succesvolle optredens achter de rug heeft. Deze toffe bende jongens en meisjes doen samen ook verschillende activiteiten : in het begin van het schooljaar is er de uitstap naar een pretpark, vlak voor de kerstvakantie een kerstbowling met kerstfeestje, in het najaar een sleep-over en ergens in het voorjaar gaan ze ook op muziekkamp. Dit kamp betekent een heel weekend muziek spelen afgewisseld met leuke groepspelletjes, bedacht door een fantastisch animatorenteam. Dit jaar gingen ze naar Het Laathof in Bornem, ze sliepen in de bijgebouwen van een echt kasteel en van ’s morgens tot ‘s avonds klonk er muziek in alle zalen en gangen, maar tevens buiten want het was zalig lenteweerOnze jeugdwerking. En dat het een leuke boel was, kunnen we jullie verzekeren.

Maar lesgeven en instrumenten kopen, kost veel geld. Daarom worden er ook door het jaar meerdere activiteiten georganiseerd ter ondersteuning van deze werking. Van Spaghetti-zwier en paaseitjes verkopen tot benefietconcerten, er wordt bij de fanfare van Westrode veel tijd en energie geinvesteerd in de opleiding van jonge muzikanten, want de jeugd blijft de toekomst van deze vereniging.

En zo heeft het fanfare-orkest De Eendracht van Westrode er een jonge telg bij: de fanfarejeugd.
Voor meer inlichtingen over deze werking kan je altijd terecht bij Koen Van Doren op 0478/40.58.33.

Werking

1. Inleiding en doelstelling

Muziek beoefenen is een hobby waar je je hele leven plezier kunt aan beleven, van 7 tot 77 bij wijze van spreken. Het is tevens een ploegsport waar o.a. de lipspieren, longspieren, buikspieren, maar uiteraard ook de lachspieren worden geoefend. In de muziek zitten wiskundige structuren, en het leren ervan is dus een verder zetting van de intelligentieontwikkeling. Muziek is m.a.w. goed voor lichaam en geest!
Een goede muziek opleiding is uiteraard één van de belangrijkste pijlers van een muziekvereniging. Hoe jonger je begint hoe beter, want dan leer je spelenderwijs. Hieronder vind je de stadia die een leerling doorloopt alvorens als muzikant in het fanfareorkest te kunnen meespelen. Het doel is, samen muziek maken met plezier !
Een degelijke jeugdwerking, vraagt de inzet van heel wat mensen, en we kunnen dan ook met trots zeggen dat we over een uitgebreid team van leerkrachten en begeleiders beschikken en we er tevens over waken dat de opleiding pedagogisch verantwoord is.

2. Stadia jeugdopleiding

2.1 Muziekinitiatie

Voor kinderen van 6 en 7 jaar (1 en 2e leerjaar + (3de kleuterklasje)) is er elke week een uurtje muziekinitiatie waar op een speelse wijze de muzieknoten, ritmes, instrumenten, … worden aangeleerd.. De nadruk ligt op het al spelend omgaan met muziek. Bovendien krijgen de kinderen tijdens enkele gelegenheden de mogelijkheid om hun eerste podiumervaring op te doen.

De initiatie wordt gegeven door Anke Van Doren en Kobe Van Gompel. Zelf zijn ze ook zo begonnen en spelen ze allebei in het jeugd- en fanfareorkest. De lessen bestaan uit een leuk, gevarieerd programma met afwisseling van les en spel.
De lessen vinden plaats in zaal De Eendracht in Westrode, elke zaterdag van 10u30 tot 11u30.

2.2 Notenleer

Voor kinderen vanaf 7 jaar (2e leerjaar) elke week 1 uur en dit gedurende 3 jaar. Hier wordt echt notenleer gegeven, waar op 3 jaar de kinderen de belangrijkste muzikale begrippen krijgen aangeleerd in functie van het bespelen van een instrument.

De lessen worden gegeven door Yorick Roscam en vinden plaats in de school Klimop te Westrode op dinsdag van 15u45-18u45.

2.3 Instrument les

Na 1 jaar notenleer kunnen de kinderen een instrument kiezen, hetzij een bugel, een trompet, de hoorn, een alto, een saxofoon of drum/percussie.
Gedurende 3 jaar wordt dan een half uur per week instrumentles gegeven. Als de leerlingen aan hun 2e jaar instrumentklas beginnen, zijn de notenleer lessen voorbij. Nadien zal de leerkracht instrument de notenleer in zijn lessen integreren.

De lessen worden gegeven door:

 • Bugel, trompet, cornet: Mo Franken en Yorick Roscam
 • Tuba: Johan Maes
 • Trombone: Dirk Van Borm
 • Hoorn, alto: Mo Franken en Yorick Roscam
 • Saxofoon: Annie De Rop
 • Drum/percussie: Steven Verrezen

Yorick Roscam begon zijn studie aan het Stedelijk Conservatorium te Mechelen en ging vervolgens naar de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord te Boom waar hij met grootste onderscheiding afstudeerde in de klas van Guy Godts. Momenteel studeert Yorick aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Als dirigent is hij actief bij de Jeugdfanfare Willen is Kunnen uit Zemst-Laar en Jeugdfanfare SMIK uit Kapelle-op-den-Bos. Als muzikant is hij verbonden aan de Koninklijke Katholieke Harmonie Verbroedering uit Rumst, fanfare Iever Maakt Vooruitgang Heindonk en de Festival BrassBand.

Mo Franken startte haar muzikale opleiding aan de muziekschool van Lebbeke, vervolgde deze aan de kunsthumaniora van Brussel en is van daaruit doorgestroomd naar het conservatorium. Ze geeft ook nog koper lessen in Malderen en bij de Concert Band van Steenhuffel.

Johan Maes genoot zijn eerste muzikale opleiding aan de Stedelijke muziekacademie van Sint-Niklaas en de Gemeentelijke muziekacademie van Willebroek, waar hij met grootste onderscheiding de regeringsmedaille voor tuba behaalde. Voor zijn verdere muziekstudies ging hij naar het Lemmensinstituut te Leuven waar hij eerste prijzen notenleer, tuba, harmonie en contrapunt behaalde. Later behaalde hij ook het diploma 'Geaggregeerde voor het onderwijs'. Als pedagoog heeft hij reeds een stukje van het Vlaamse land afgereisd en een uitgebreid curriculum opgebouwd als leraar AMV, AMC, AMT, tuba/trombone en instrumentaal ensemble in diverse scholen.

Annie De Rop studeerde klarinet en sopraan sax aan de Gemeeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Grimbergen. Ze is actief als muzikant bij De Eendracht, maar ook met haar sax quintet Saxo Vivo luistert ze tal van evenementen op. Annie geeft saxofoon les sinds 2007.

Steven Verrezen is muzikant sinds 1991. Steven behaalde het getuigschrift van de hogere graad met grootste onderscheiding (slagwerk, optie samenspel) in de muziek academie van Willebroek.

De lessen vinden plaats in zaal De Eendracht in Westrode.

2.4 Jeugdorkest

Sinds September 2012 zijn we opgestart met Muzikalowe, het samenspelklasje en de ultieme beloning na 3 jaar notenleer en instrument les. Dit jeugdorkest bestaat inmiddels uit een 20-tal jongeren. Zowel de oudere als de jongere jeugd vindt hun plekje in het jeugdensemble.

Het samenspel gaat door op zaterdagochtend van 12u00-13u00 in zaal De Eendracht te Westrode onder begeleiding van Paulien Vereecken.

2.5 Fanfareorkest

De leerlingen zijn nu klaar om in ons fanfareorkest te komen samenspelen.

De dirigent van onze fanfare Johan Maes heeft veel ervaring en dirigeerde reeds verschillende orkesten. Hij studeerde bovendien orkestdirectie aan het Lemmensinstituut te Leuven.

De repetities gaan door op woensdagavond van 20u00-22u00 in zaal De Eendracht te Westrode. Gedurende het eerste uurtje worden de muziekwerken doorgenomen die de nieuwe leerlingen zeker moeten kunnen meespelen. Op deze manier geven wij de kans om de kinderen te komen halen vanaf 21u00, vermits het de volgende dag school is natuurlijk.

2.6 Verderzetting muzikale opleiding

Indien de leerlingen zin hebben om zich muzikaal verder te ontwikkelen, bevelen wij aan zich in te schrijven in de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Londerzeel. De inschrijving van een leerling aan de Academie gebeurt op kosten van onze vereniging 'De Eendracht'.

Nog even de tijdsbesteding samenvatten per leeftijd (natuurlijk kan men ook op latere leeftijd instappen):

 • 6-7 jaar: 1u/week muziekinitiatie
 • 7-8 jaar: 1 uur/week notenleer
 • 8-9 jaar: 1 uur/week notenleer + 30 minuten instrumentles
 • 9-10 jaar: 1 uur/week notenleer + 30 min. instrumentles + 1u Muzikalowe
 • 10-11 jaar: 30 min. instrumentles + 1u Muzikalowe

2.7 Muzikale opleiding voor volwassenen

Ook voor wie op latere leeftijd nog aan muziek wil beginnen, of voor wie de draad terug wenst op te nemen, bieden we de mogelijkheid om op een aangepaste manier een opleiding te volgen. Met als uiteindelijk doel voor ogen : het samenspelen in ons fanfareorkest.

3. Meer dan muziek alleen …

Naast de muzikale opleidingen zijn er een aantal activiteiten met de hele groep jongens en meisjes. Zo is er o.a. een ééndaagse jeugdreis in september, een filmavond in oktober, knutselmoment en voorstelling in november, een kerstfeestje in december, een muziekkamp tijdens het laatste weekend van februari , kortom heel het jaar door valt er iets te beleven waarbij de kinderen hun hart kunnen ophalen.

Op muziekkamp, knutselen, en pannenkoeken ter gelegenheid van het jaarfeest … Veel van deze activiteiten worden uitgewerkt door ons animatorenteam bestaande uit: Amber Verholen, Anke Van Doren, Ine Cnapelinckx, Jasper Van Doren, Kobe Van Gompel, Lara Bury, Margot Janssens, Marie Pinxten, Marijke Vergaelen, Sam Robberechts.

4. Voorwaarden

Onze vereniging De Eendracht coördineert deze muzikale opleiding voor slechts 60€ per jaar waarbij je meteen lid van onze vereniging bent. Dit lidmaatschap geeft recht op kortingen op tal van activiteiten.

Wij zorgen voor een instrument alsook voor de herstellingen ervan en vragen hiervoor 30€ per jaar.

Gezondheidszorg is heerlijk, dat is de reden de reden soms patiënten niet de geneesmiddelen die ze nodig hebben kunnen bestellen. Korting apotheken zodat de patiënten toegang tot hun recepten te krijgen tegen een fractie van de kosten. Het is toch niet alles. Op dit moment veel artikelen gepubliceerd over viagra 100mg. Wat is het zeer geweldige gegevens die u moet je arts over vragen "viagra voor vrouwen"? Ook na te denken over "viagra 100mg kopen". Zeker, kunnen seksuele ziekten te helpen bij depressie en bevestigen opnieuw de geneugten van het leven. Als u moeite hebt met het krijgen van een erectie, is het belangrijk om een ​​gekwalificeerde arts te raadplegen voor het kopen van een soort van voor geneesmiddelen. Samen met u en uw arts moeten oplossen if Viagra of een ander geneesmiddel is goed voor je.

Kalender

Oktober 2022
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Log in


crelan-bhomelior-bpalm-bdw-b